Terapi online

Terapi online

Jeg tilbyder samtaler og terapi online via webcam. Jeg har gennem de seneste 7 år haft rigtig mange samtaler via webcam – og det er min erfaring at det for de fleste mennesker er lige så hjælpsomt som ansigt-til-ansigt samtaler. Mange har et forbehold over at mødes via webcam, og det er helt forståeligt. Min erfaring er at man meget hurtigt vænner sig til det, da det i dag er muligt at skabe en ægte kontakt via webcam. 

Her er de fordele og lemper jeg har hørt fra mine klienter undervejs om terapi online:

 

Fordele ved terapi online

Mange synes terapi online er optimalt fordi det giver en fleksibilitet i hverdagen at man ikke behøver afsætte tid til transport. Mange oplever derfor at det giver en større og bedre integration i hverdagen at man kan mødes online i hjemmet eller i en pause på arbejdet eller studiet.

Der er nogle, der oplever det mere trygt at mødes online, hvor det at sidde over for et andet menneske ansigt-til-ansigt kan være mere angstprovokerende og intenst. Det betyder sommetider at terapien bliver mere effektiv fordi klienten er mere tryg til at tage nogle chancer og få nogle positive oplevelser med at komme ud af komfortzonen.

Andre oplever at det trygt ikke at skulle ud af hjemmet – måske de frygter transporten eller at komme ud blandt andre mennesker m.v.

 

Ulemper ved terapi online

 

Der er nogle der oplever en større afstand til psykologen end man ville gøre hvis man sad ansigt til ansigt. At mødes gennem en skærm ikke det samme som at mødes i virkeligheden – og fornemmelsen af kontakt og nærhed kan opleves mindre. 

Det er dog min erfaring at de fleste mennesker vænner sig til det – og visuelt kompenserer således at oplevelsen af kontakt og nærhed efter de første 1-2 samtaler nærmest opleves som var det et møde i virkeligheden. Derudover kan man gøre rigtig meget for forbedre oplevelsen af kontakt ved at sørge for følgende:

  • Sørg for at dit kamera er vinklet korrekt.  Ved at indstille dit kamera i den rigtige vinkel er det muligt at få oplevelsen af reel øjenkontakt

Sørg for at du ser videoen af psykologen i full-screen. Jo større billede des mere realistisk.

Sørg for at både lyd og kamera er i god kvalitet.

Fjern billedet af dig selv. Zoom giver muligheden for at man kan fjerne det lille billede af sig selv, så man ikke kan se sig selv undervejs.

 

 

Det tekniske

Terapi online fungerer i princippet ligesom almindelige samtaler og det eneste det kræver er en computer med en stabil internetadgang og et webcam. Det er let at gøre det tekniske klar til en onlinesamtale, og jeg sender dig en udførlig og intuitiv beskrivelse af hvordan du får det bedste ud af vores digitale møde.

Jeg bruger zoom til mine onlinesamtaler og det eneste du skal gøre, er at trykke på det link, jeg sender til din mail umiddelbart inden vores møde.

Derudover skal du blot have testet på forhånd at din internetforbindelse er stabil, så vi ikke bliver unødigt forstyrret i samtalen.

 

 

Fortrolighed online

Coronatiden gav en fornyet opmærksomhed på digital sikkerhed og de fleste udbydere af onlinesamtaler har i dag utrolig høj datasikkerhed (end-to-end krypteret), så du kan være tryg ved at intet indhold fra vores samtaler bliver delt med andre – inklusiv medarbejderne i virksomheden, der leverer programmet til samtalen, f.eks. zoom.

Hvis du ønsker at læse mere om mig og hvad jeg kan hjælpe med kan du trykke her eller kigge rundt på hjemmesiden.

Hvis du vil booke en tid til onlinesamtaler kan du se alle mine kontaktinformationer her 

 

Online terapi